סימון תשובות בצורה נכונה במבחן הפסיכומטרי

25 ביוני 2010 | שאלות נפוצות
תגים: , , , , , ,

סימון תשובות בצורה לא נכונה במבחן הפסיכומטרי, עלול להביא לאיבוד נקודות רבות במבחן, ואפילו לאיבוד כל הנקודות.

נבחנים רבים נבחנים בבחינה הפסיכומטרית בכל מועד ובדיקת טפסי התשובות שלהם לא נעשית באופן ידני, אלא על ידי קורא אופטי המיועד לכך. השימוש בקורא אופטי מחייב את הנבחנים לסמן את התשובות בצורה כזו שיוכל הקורא האופטי לקרוא אותן.

עפרון HB-2

הדבר הראשון שיש להקפיד עליו הוא בחירת העיפרון בו נסמן את התשובות.
עיפרון ולא עט! הקורא האופטי מיועד לקריאת תשובות שסומנו בעזרת עפרון ולא בעזרת עט, טוש וכיוצא בזה.
יש לסמן את התשובות בעזרת עיפרון שמידת רכותו היא HB-2, מידת הרכות מסומנת על העיפרון. סימון התשובות בעיפרון ממידת רכות אחרת, עלול להביא לקריאה לא נכונה של הסורק האופטי את תשובותיכם.

סימון כפול של תשובות ומחיקה

אם סימנתם 2 תשובות בשאלה, השאלה נפסלת. האפשרות היחדה לתיקון שאלה, היא מחיקת התשובה הקודמת היטב, וסימון תשובה אחרת (אם תשתמשו בעט, לא תוכלו למחוק כמובן). מחיקת תשובה באופן לא מספיק טוב עלולה לפסול את השאלה, לכן הקפידו להביא מחק נקי שבדקתם ומצאתם כי הוא מוחק היטב.
הקפידו שלא לסמן סימונים נוספים מלבד התשובות בדף. סימנים נוספים מלבד התשובות עלולים לגרום לטעויות בקריאה האופטית ולפסילת תשובות נכונות, חבל.

השחרה מלאה של התשובה הרצויה

רק השחרה מלאה של תשובה תיקרא ע"י הסורק האופטי בוודאות כתשובה שסימנתם. סימונים אחרים עלולים לפסול את התשובה שלכם.
אין להקיף את התשובה בעיגול, לסמן באיקס, או בכל סימון אחר. רק השחרה מלאה, מובטח שתיקרא היטב על ידי הסורק.