בחינת הבגרות במתמטיקה הינה אחת מבחינות החובה לקבלת תעודת בגרות מלאה.
בשנים האחרונות גוברת המודעות לחשיבות המקצוע, ועל אף שנבחנים רבים מניחים כי בגרות במתמטיקה היא בחינה קשה, קיימות שיטות פתרון ודרכי לימוד יעילות ללימוד ולהכנה לקראת הבחינה.
כל מי שהגיע לרמה של 3 יח"ל הגיע למינימום הנדרש במקצוע הזה, כדי לקבל זכאות לתעודת הבגרות. יחד עם זאת, חלק מפקולטות דורשות רמה גבוהה יותר (וזאת בדרך כלל פקולטות מדויקים כגון הנדסה, מתמטיקה, סטטיסטיקה וכף הלאה).
קורסי הכנה לבגרות במתמטיקה מתקיימים במתכונת של שלושה שיעורים שבועיים, בערב או בבוקר, תלוי במסלול לימוד. בתחילת הסמסטר כל הסטודנטים עוברים מסלול מכינה קצרה, כדי להסיר חלודה ולהיזכר ביסודות הנדרשים במקצוע.
כל רמה (3,4,5) לומדת בכיתה נפרדת, אך ניתן במהלך הקורס לעבור מרמה לרמה, בתיאום מראש עם המורים ועם הצוות המקצועי.
בשליש האחרון של הקורס תלמידים עוברים סדרת מרתונים ומבחני סימולציה, שבשילוב שיחות אישיות ובניית אסטרטגיה מאפשרות לנבחנים לשפר ולחזק נקודות חלשות לקראת הדבר האמתי.
לקראת סיום הקורס, מתקיימים מרתונים ובחינות סימולציה. בשבועיים-שלושה אחרונים לפני הבחינה מתנהלים שיעורים אינטנסיביים של חזרה על החומר, פתרון בחינות בגרות ובחינות סימולציה, המדמות בחינות בגרות (כולל בדיקה).
מידע כללי:
תוכנית צבירה במתמטיקה מורכבת מ-7 שאלונים. על כל נבחן לגשת לשלושה שאלונים כלהלן:
על בעלי 3 יחידות לימוד במתמטיקה המבקשים לשפר ל-4 יחידות לגשת רק ל-2 שאלונים נוספים, כנ"ל גם לגבי מועמדים בעלי 4 יחידות שמבקשים לשפר ל-5.
שקלול שאלונים בציון הסופי:
יש הפסקה בין השאלונים בבחינה. ניתן להיעזר בדף נוסחות ומחשבון פשוט (לא גרפי).