GMAT הוא מבחן הקבלה לתואר שני במנהל עסקים (MBA) הנהוג באוניברסיטאות רבות בעולם. המבחן הוא בינלאומי וכתוב בשפה האנגלית. בארץ נבחנים במבחן זה כ-2,500 מועמדים כל שנה.
מיקום היבחנות: רמת גן.
16 מוסדות חינוך בישראל מלמדים במסלול MBA וכמעט כולם ללא יוצא מן הכלל מחייבים את המבחן GMAT. יחד עם זאת, מצטיינים בתארים קודמים ובעלי תארים שניים אחרים לעתים מתקבלים ללא היזקקות ל-GMAT.
GMAT: מבנה הבחינה
במבחן GMAT ארבעה חלקים הבאים:
אורך המבחן הוא שלוש וחצי שעות נטו. כל נבחן זכאי לשתי הפסקות עד 8 דקות (ניתן לצאת להפסקה אחרי פרק 2 ופרק 3).
בתום המבחן מתקבל הציון עבור הפרק הכמותי, הפרק המילולי והציון המשולב ביניהם (ציון כללי של GMAT)).
את הציונים עבור מטלת הכתיבה והפרק של חשיבה המשולבת מקבלים בדואר אלקטרוני כשלושה שבועות לאחר הבחינה. הציונים האלה אינם מהווים חלק מהציון הכללי של GMAT.
רוב המוסדות בארץ מתייחסים רק לציון עבור הפרק הכמותי ולכן נבחנים, שמעוניינים להתקבל ללימודי עסקים בישראל בדרך כלל פורשים מהבחינה אחרי הפרק הכמותי.
הציון של מבחןGMAT
בדומה לציון עבור הבחינה הפסיכומטרית, במבחן GMAT הסכלה היא בין 200 ל-800 נקודות עבור שני פרקי המבחן (כמותי ומילולי, ציון עבור יתר הפרקים לא נכלל בציון הזה). להבדיל מפסיכומטרי, התוצאות הם בתוספות של 10 נקודות (לדוגמה: 640, 650, 690, 710 וכדומה).
רוב הנבחנים מקבלים ציונים בין 400 ל-600 נקודות. הציון הממוצע בעולם הוא כ-550. הציון הממוצע בישראל נמוך ממנו בכ-65 נקודות, אך אל דאגה – הציון הנמוך הוא פועל יוצא של ביצוע פרק כמותי בלבד ודילוג על הפרק המילולי של רוב הנבחנים.
כמו בפסיכומטרי, גם ב-GMAT יש חלוקה פנימית של ציונים, בין 0 ל-60 נקודות בכל אחד מהפרקים (כמותי ומילולי).