השאירו את הפרטים ונתקשר

ליצור איתנו קשר

האם בחינת מימ"ד והבחינה הפסיכומטרית הן אותו דבר?

כל שנה כעשרת אלפים מועמדים נבחנים בבחינת מימ"ד ויותר מ–80% מהם לומדים לקראת הבחינה בקורסים או עם ספרי ההכנה. להבדיל מהבחינה הפסיכומטרית, יש מעט מאד מידע ודוגמות של מבחני מימ"ד באתר של מאל"ו ולעתים היועצים של מאל"ו אף ממליצים להיעזר בחומרי הלימוד של פסיכומטרי לצורך ההכנה לבחינת מימ"ד. אמנם, האם שתי הבחינות האלה – פסיכומטרי ומימ"ד – הן אותו דבר?

במילה אחת – לא. בשלוש מילים – ממש ממש לא, שתי הבחינות האלה הן לא אותו דבר ואנחנו סבורים שלא כדאי להיעזר בחומרי הלימוד להכנה לפסיכומטרי לצורך ההכנה לבחינת מימ"ד כי זאת הדרך הבטוחה לבזבוז זמן ולהעצמת חדרת המבחנים.

ובכן, יש הרבה אגדות אורבניות גם על פסיכומטרי ועל הבחינות האחרות של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, אחת מהאגדות האלה שבחינת מימ"ד בחלקה המתמטי היא ברמה של 10 התרגילים הראשונים בפרק הכמותי של פסיכומטרי.

הגרסה הזאת כאמור אף נתמכת על–ידי היועצים של מאל"ו, אך היא, עם כל הכבוד, בהחלט לא נכונה.

מכתב שקבלה אחת התלמידות שלנו בקורס הכנה לבחינת מימ"ד:

כשעסקנו בפיתוח חומרי ההכנה שלנו לבחינת מימ"ד, ניסינו תחילה להתבסס על החומר הקיים שלנו בפסיכומטרי ובמהרה הבנו, כי כמעט ואין תרגילים שיכולים לגלוש מפסיכומטרי למימ"ד.

 

בסופו של דבר הספר שלנו להכנה למימ"ד כולל תרגילים ייחודיים שנכתבו על סמך הבחינות שהמורים שלנו נבחנו בהם והמידע הדל שנמצא באתר של המרכז הארצי כמעט ללא שימוש בחומרי הלימוד שלנו בפסיכומטרי.

יחד עם זאת אנחנו אוהבים לחקור כל עניין הלכה למעשה, לכן הכנו עבורכם סקירה קצרה של פרקי הבחינה הפסיכומטרית נבחרים שפורסמו על–ידי המרכז הארצי ובדקנו את מידת התאמתם לבחינת מימ"ד, כל זה כדי לענות על השאלה האם כדאי להתכונן לבחינת מימ"ד על סמך חומרי הלימוד להכנה לפסיכומטרי.

הבחינה האחרונה שפורסמה עד לרגע פרסום הכתבה היא ממועד קיץ 2020. עיינו בתרגיל הראשון בפרק הכמותי הראשון וגילינו שהתרגיל הוא תרגיל במערכת צירים, נושא שלא מופיע בבחינת מימ"ד כלל:

הבחינה הפסיכומטרית, מועד קיץ 2020, פרק כמותי 1, שאלה 1:

 

אם מי שמתכונן לבחינת מימ"ד לא מכיר את הרכב הנושאים, הוא נתקל בתרגיל הזה, לדוגמה, הולך ולומד מערכת צירים, שוכר שירותיו של מורה פרטי ומשנן מידע שלא רק שלא נחוץ אלא לא קשור כלל להצלחתו של הלומד בבחינת מימ"ד.

למען ההגינות נציין כי גם השאלות בפסיכומטרי שעל פניו כן באות מאותם הנושאים שמופיעים בבחינת מימ"ד – לדוגמה, חזקות – קשות במידה ניכרת מהרמה של השאלות בבחינת המימ"ד.

אפשר לטעון כי ללמוד נושאים שכן מופיעים בבחינה רק שהשאלות בתרגול הן ברמה גבוהה יותר זה חצי צרה. הצרה היא ללמוד נושאים קשים יחסית שכן מופיעים בפסיכומטרי ולא מופיעים במימ"ד ולא נותנים כלום מלבד בזבוז זמן יקר.

נראה עוד דוגמה מאותה הבחינה הפסיכומטרית, מועד קיץ 2020, שאלה מספר 2 בפרק 2 (מאל"ו המליץ, נזכיר, על 10 השאלות הראשונות):

הבחינה הפסיכומטרית, מועד קיץ 2020, פרק כמותי 2, שאלה 2:

הנושא הוא "שאלות באותיות", נושא שהוא לא חלק מבחינת מימ"ד וכל השינון של הנושא למי שלומד לקראת בחינת מימ"ד הוא מיותר.

לסיום נבדוק בחינה נוספת, מועד אביב 2020, כדי להראות כי לא מדובר בבחינה אחת "טועה" את הרמה של בחינת מימ"ד ב–10 התרגילים הראשונים בה (למעשה, הסטייה כאן חמורה יותר כי לא מדובר בסטייה מהרמה אלא סטייה מהנושא, הנושאים עליהם אנחנו מדברים, מופיעים בפסיכומטרי ולא מופיעים במימ"ד).

הבחינה הפסיכומטרית, מועד אביב 2020, פרק כמותי 1, שאלה 2:

בכל בחינות מימ"ד שנבחנו, בכל חומרי הלימוד הפתוחים לעיון על–ידי מאל"ו לא מצאנו אזכור לשאלות בערך מוחלט בבחינת מימ"ד, אזי הנושא הוא לא רלוונטי להכנה למימ"ד וגם הוא מיותר.

לסיכום: ברור שקל יותר למצוא חומרי לימוד להכנה לפסיכומטרי, אבל זה דומה לחיפוש המפתח האבוד לא היכן שאבד, אלא מתחת לפנס, כי זה נוח יותר – רק הבעיה שהמפתח לא שם.

אם אתם מתכוננים לבחינת מימ"ד, היעזרו בחומרי לימוד מהימנים, מותאמים לרמה של הבחינה ונכתבו במיוחד לספר הכנה לבחינת מימ"ד ולא נתלשו מספרי ההכנה לבחינה הפסיכומטרית.

אם תחליטו ללמוד עם הספרים שלנו או עם קורס מקוון – נשמח.

בהצלחה בבחינה,

מחלקת מחקר ופיתוח
אוקיי הכנה לבחינות