השאירו את הפרטים ונתקשר

ליצור איתנו קשר

פורום אוקיי. ארכיון.

חומר לימוד שבפיתוח

Bar:

כאן אני רוצה לרכז את ההצעות שלכם להוספת חומרי לימוד ולעדכן אתכם על חומרי לימוד, שבדרך (שניר, הגעת ל"אנלוגיות"? :) אז ככה: 1. תוך שבועיים ימים תהיה מוכנה חומרת פ.ט.ל. + השלמת משפטים (230 פ.ט.ל. + 200 השלמת משפטים). 2. במקביל כנראה בשבוע הבא יהיו מוכנים 100 תרגילים במילים וביטויים, אתם טרם החלטנו מה לעשות - כנראה לפרסם אותם באתר, בחלק של תרגולים - עוד הצעות? 3. יש בדרך - לקראת סוף הקורס - חוברת שאלות ממבחנים קודמים - כ-225 שאלות כמותי כרגע (אם נצליח עד אז- נכפיל) וכמות דומה של אנגלית. מה לא נספיק הסמסטר, אבלב בתכנון לטווח ארוך: 1.מילון עברית מסודר ומקיף יותר - מקווה לקראת הקורס הבא (דצמ' 09) 2. הוספת תרגילים בהבנת הנקרא (עברית) 3. תרגום הוראות ותיאוריה בפרק של אנגלית. 4. כנראה במהלך חודש ספטמבר 2009 יהיה תרגול דרך הסלולרי - משהו מגניב - ללמוד מילים, תרגולים - הכל. יש עוד רעיונות? אשמח לשמוע. תודה לכם!

Anonymous:

נשמע מצוין. וכן, קיבלתי אותן ;) אני מעלה גם את מערכי השיעור בעקבות שיחתי עם אולג... כולם מוזמנים להגיב, להציע, להעיר - אני ישמח לשמוע הצעות ;)

Bar:

אנחנו בשבוע הבא מתחילים לעבוד על המילון (עברית). יש למישהו רעיונות איך לערוך אותו? הרעיון העיקרי הוא להוציא את המילון מהספר. השאלה היא: אפשר להוסיף את מה שיש בו או לערוך מילון חדש - מה דעתכם?

Anonymous:

יש מספר דברים שצריך לערוך במילון (אני לא זוכר כרגע, אבל שלחתי לחגי) כמו במקום עץ השקד, נכתב במילון "עץ השקט" וכל מיני כאלה. אין ספק שהוא צריך לעבור הגהה ודקדוק. מעבר לכך אני גם סבור שיש מקום להוסיף מילים במילון. כמות המילים היא יחסית מצומצמת ואני חושב שאפשר לתת יותר לתלמיד. דבר נוסף - מעבר לסידור המסורתי של א'-ב' מילוני. ניתן להוסיף אחרי הפירושים של כל מילה, מילים לפי קבוצות. לדוגמא: לפי נושא. כל מה שקשור לעולם החי, למטבח, לספרות, למדע.... וכו' בהצלחה ;)

Anonymous:

אני מצטרף לדברי שניר שיש להגיה את המילון. גם אני נתקלתי בטעויות כמו : אל יתהלל חוגר כמפתח - אל יתאפר ... (במקום יתפאר) שם את ידו תחת ירח פלוני (במקום תחת ירך פלוני) וגם טעויות בפירוש כמו: כליחוך השור - מוקדם בבוקר (הביטוי הנכון הוא "כלחוך השור" (למ"ד בשווא) ומשמעותו הוא כילוי. עוד בנוגע לפירוש הביטוי ניתן למצוא ב- http://www.nechama.org.il/pages/1271.html בתפריט שבצד ימין) לדעתי יש במילון לא מעט מילים קשות יותר מן הרמה הנדרשת בפסיכומטרי. לדוגמה: ורטיגו, אלביניזם, אפודידקטי, אוקסידנט, אינהיביציה, לימריק, פטריצי ועוד רבים. וכבלל בבדיקה של ארבעת הבחינות שפרסם המרכז הארצי באתר שלו, לא מצאתי אפילו מילה לועזית אחת [size=85:3rdfy1me](פרט למילים ארמיות)[/size:3rdfy1me] בחלקים של אוצר המילים (אוצר מילים, אנלוגיות, פט"ל). אמנם אין לכחד שיש שימוש רב במילים לועזיות בחלק של הבנת הנקרא. אני לא בטוח שסידור המילים לפי נושאים טוב יותר. דבר כזה דווקא עלול לגרום לבלבול. לעומת זאת אם יש מילה שיש לה כמה מילים נרדפות ולכן חוזרים עליה כמה פעמים במילון הערוך בסדר אלפא-ביתי, היא נקלטת טוב יותר.

Bar:

אני בטוח שעדיאל שעורך בימים אלה את המילון, ייתן לכל ההערות את הדעת. דבר נוסף: סיימנו כתיבה ועריכה (ראשונית) של ספר חדש "מילים וביטויים" - חצינו רף של 416 עמודים. הדבר הופך את הספר לספר המלא ביותר שיש היום בשוק. הספר מורכב מתרגילים על פי אלף-בית (בערך 50 תרגילים לכל אות), מכיל את הפרק של המילים והביטויים שהיה בספר הישן ונוסף פרק חדש של 100 תרגילים מסכמים עם פתרונות. חגי עמל בימים אלה על הגהה אחרונה של הספר.

Bar:

אני מפרסם רשימה של 10 ספרי לימוד וחוברות,שישמשו אותנו החל ממועד יולי 2010: 1. מבוא למתמטיקה 2. אלגברה ובעיות 3. גיאומטריה והסקה מתרשים 4. הגיון פסיכומטרי 5. מילים וביטויים 6. אנלוגיות. השלמת משפטים. פט.ל. הבנת הנקרא. 7. חשמל: חוברת שינון מילים (שתכלול מילון אקטיבי והבנת הנקרא) 8. מילון עברית 9. ארטישוק 10. אנגלית: ספר הקורס יש לי שאלה לגבי סעיף 6: האם למישהו רעיון לשם הספר?