השאירו את הפרטים ונתקשר

ליצור איתנו קשר

פורום אוקיי. ארכיון.

שאלה 33

Anonymous:

בעמ' 82 שאלה 33 יצא לי 9 כי המעריך זוגי ולכן כל האיבר אע"פ שהיה שלילי הוא הופך לחיובי . ואילו בתשובות זה מראה 9-

Anonymous:

ראשית נקבע אם התוצאה חיובית או שלילית. מכיוון שהמינוס עולה בחזקת 5 בלבד הרי שהתוצאה שלילית. לבינתיים בחישוב נתעלם ממינוס זה, ובסוף נזכור שעל התוצאה להיות שלילית. במונה נכפיל את החזקות ונקבל 3 בחזקת 10-. במכנה מחברים את החזקות, כי בסיס החזקות שווה, נקבל 3 בחזקת 12-. על פי חוקי החזקות, כשיש מנה של חזקות מאותו בסיס, ניתן לחסר את החזקה התחתונה מן העליונה, כלומר 2 = (12-) - 10- יוצא שתוצאת התרגיל היא 3 בחזקת 2 שווה 9, ומכיוון שעל התוצאה להיות שלילית נקבל 9-.

Anonymous:

למה המינוס עולה בחזקת חמש ? הריי יש עוד חזקה פנימית 2- וא"כ מכפילים את שניי החזקות ויוצא חזקת 10- א"כ התוצאה לעולם תהיה חיובית כי זה זוגי !? תודה רבה .

Anonymous:

מינוס מבעריך (בחזקה) אינו נוגע לקביעת חיוביותו או שליליותו של הערך. מינוס בחזקה קובע רק שיש להפוך מ-X ל-1 חלקי X.

Anonymous:

לא קשור למינוס , החזקה היא 10 והיות וזה חיובי לעולם התוצאה תהיה חיובית

Anonymous:

שים לב. החזקה תמיד מתייחסת רק למספר הסמוך לה, אא"כ ישנם סוגריים. לכן חזקת 5 מתייחסת לכל מה שבסוגריים: א. למינוס שלפני ה-3. ב. ל-3 בחזקת 2-. לכן מקבלים: א. מינוס בחזקת 5 נשאר מינוס. ב. 3 בחזקת 2- כפול 5 = 3 בחזקת 10- והתוצאה של זה היא חיובית. לכן התוצאה הסופית חייבת להיות שלילית.

Anonymous:

הריי לפי ההנחה ש - a בחזקת 2 בתוך סוגריים ומבחוץ יש עוד חזקה אזי החזקה היא מכפלת שניי החזקות א"כ 2- הפנימי כפול 5 החיצוני יוצא 10- (המינוס לא מתייחס לחיובי או שלילי אלא עושה זאת שבר ) א"כ בחזקה זוגית לעולם התוצאה חיובית ! א"כ עדיין איני מבין למה התוצאה שלילית ?

Anonymous:

בואו נעשה סדר. כשיש חזקה בחזקת חזקה אז באמת מכפילים חזקות. אבל כאן יש 2 איברים בתוך הסוגריים: איבר אחד הוא המינוס, איבר אחר הוא ה-3 בחזקת 2-. מעלים את שני האיברים שבסוגריים בחזקת 5, כל אחד בנפרד. המינוס בחזקת 5 נשאר מינוס. ה-3 בחזקת 2- הופך ל-3 בחזקת 10-. שים לב! אי אפשר להעלות את כל הסוגריים בחזקת 10-, מפני שרק ה-3, ולא המינוס, עולה בחזקת 2- וגם בחזקת 5. המינוס עולה בחזקת 5 בלבד! על מנת שכל הסוגריים יהיו בחזקת 10, על התרגיל היה להיות כך: [(3-) בחזקת 2-] בחזקת 5 . במקרה זה גם המינוס וגם ה-3- עולים בשתי החזקות. אבל בתרגיל דידן רק ה-3 עולה בחזקת 2- ולא המינוס שלפני ה-3! אולי כדי שתוכל להבין זאת יותר, נסה להפוך את המינוס למינוס אחד 1- . ואז מקבלים 3 בחזקת 2- כפול 1-. כשכל זה עולה בחזקת 5, אז ה-3 בחזקת 2- הופך ל-3 בחזקת 10-, והמינוס 1 הופך למינוס אחד בחזקת 5 = 1-. נקודה קצת עדינה ולא קל לסביר אותה בפורום. כדאי לנסות ולפנות למדריך על מנת שיסביר לך פנים אל פנים.

Anonymous:

הבנתי , הסבר מעולה , לא התייסתי למינוס בתור אבר שונה ביחס למעריך 2- . תודה רבה . :)