הסקאלה של ציונים הפסיכומטרי נעה בין 200 ל-800, הציון הממוצע הוא באזור 540. הציון שאנחנו מגדירים כ"אזור הניחוש" נע בין 305 ל-370 נקודות. מה זה אומר? לדוגמה, נבחן שלא פותח את חוברת הבחינה הפסיכומטרית ומנחש הכול מבלי להתאמץ, צריך לקבל ציון מעט נמוך מ-400.
יחד עם זאת, יש כ-10000 נבחנים בשנה (!) שמקבלים ציון נמוך מ-400. בהתחשב בעובדה שזה רבע מכלל הנבחנים, יצאנו לבדוק, כיצד הדבר ייתכן (הרי על-פי הסטטיסטיקה, 80% מהעשרת האלפים האלה למדו בקורס הכנה לפסיכומטרי כלשהו ועדיין נכשלו בפסיכומטרי).
וכאן התשובה: כל מי שקיבל ציון נמוך בפסיכומטרי לא שילב את הידע שרכש בקורס עם אסטרטגיה. אנחנו יודעים, שבפסיכומטרי לא מספיק לדעת את החומר, צריך לשלוט גם באסטרטגיה. ריכזנו עבורכם ששה כללים פשוטים שימנעו מכם קבלת ציון נמוך בפסיכומטרי (בהנחה שיש לכם את בסיס הידע הדרוש):
זכרו: תשובה נכונה משפרת את הציון ותשובה לא נכונה איננה גורעת ממנו. כלומר, אם הנבחן מבחין בכך שעברה יותר מדקה מאז שהוא התחיל לפתור את השאלה, עליו לסמן תשובה בטופס תוך ניחוש ולהמשיך הלאה מבלי להתעכב. כנ"ל גם במקרה שהנבחן זיהה שאלה שאיננו יודע כיצד לפתור (רק בלי לבזבז עליה דקה – ישר לסמן תשובה בניחוש ולהמשיך הלאה).
בהצלחה בבחינה
צוות מחקר ופיתוח
אוקיי פסיכומטרי