פורום אוקיי. ארכיון.
שאלות 24.25
Anonymous:
שאלות 24.25
שאלה 41
תודה
Anonymous:
שאלה 24:
ניסוח השאלה טיפה מסובך. הכווונה היא שיש 20 נקודות כאשר אי אפשר לחבר 3 מהן בקו אחד, כלומר כל חיבור בין 2 נקודות דורש קו נפרד.
בצורה פשוטה בעצם שואלים כמה קווים דרושים בשביל לחבר 20 נקודות כך שכל נקודה תהיה מחוברת לכל הנק' האחרות.
בגלל שצריך לחבר בין 2 נקודות כל פעם, אני מבצע 2 בחירות ולכן 19*20. בגלל שיש פה כפילות (אם בחרתי לחבר את נקודה א' ל-ב' כמובן שבאותו רגע חיברתי ממילא גם את ב' ל-א') אני מחלק ב-2.
יוצא 190 (תשובה 4)
Anonymous:
שאלה 25:
ההגדרה של אלכסון במצולע שהוא מחבר בין 2 קודקודים שאינם סמוכים. לכן בשביל לחבר את כל הקודקודים שאינם סמוכים זה לזה במצולע בעל 20 צלעות אני מבצע 2 בחירות:
כל הקודקודים - 20
כל הקודקודים שאינם סמוכים - 17
לכן 17*20.
בגלל שברגע שחיברתי קודקוד א' ל-ב' אין לי כבר צורך לחבר את ב' ל-א' יש פה כמובן כפילות ובשביל לבטל אותה נחלק ב-2.
תשובה - 170 (מס' 4)
Anonymous:
לגבי שאלה 24, לא כול כך הבנתי- מה נותן לי הנתון הזה שכול שלוש נקודות לא נמצאות על ישר אחד..?
איך נעשית ההבחנה ההבנתית בין השאלות 24 ו-25- אני ראיתי בשאלה 24 דרך שונה לשאול בעצם את שאלה 25.
Anonymous:
שאלה 24: אם היו 3 נקודות על אותו קו אז אפשר היה לחבר אותן זו לזו בקו אחד ולא ב2. במקרה הקיצוני, אם כל הנקודות היו על אותו קו אפשר היה בקו אחד לחבר את כולן!
שאלה 25: לא, זו לא שאלה 24 בניסוח אחר שואלים על אלכסונים ואלכסונים הם לא כל הקטעים שמחברים את הקודקודים, יש גם צלעות...