השאירו את הפרטים ונתקשר

ליצור איתנו קשר

פורום אוקיי. ארכיון.

שאלה 60

Anonymous:

שימו לב השאלה דומה מאוד לשאלה 59 בלבד פרט קטן, את שאלה 59 לא בעיה לפתור, התשובה היא (3) 3 אבל שאלה 60 לא נותנת כמות מדוייקת של כרטיסים רק אומרת שזה יותר מ-3. לכן עם לבדוק את כל האופציות ההזויות עדיין יוצאת תשובה (3) 3 אבל ע"פי הספר תשובה היא (4) לא ניתן לדעת עפ"י הנתונים. עזרתכם בנושא תודה

Anonymous:

אתה צודק בשני המקרים. ישנה טעות דפוס בשאלה. הניסוח הנכון הוא "מהי הכמות המינימאלית של כרטיסיות שצריך להוציא (מבלי להסתכל אל תוך הסל) על מנת שתהיינה ביניהן לפחות 2 כרטיסיות עליהן מספרים בעלי זוגיות שונה?"

Anonymous:

כלומר עם היה נתון לנו שיש 20 כרטיסיות אז היה צריך להוציא מינימום 11 כרטיסיות כדי להגיע ל 2 כרטיסיות עם זוגיות שונה, כי יש ב 20 10מספרים זוגיים ו 10 אי זוגיים ? אבל בגלל שנתון לנו שיש יותר מ 3 אז אי אפשר לדעת ?

Anonymous:

בשביל להיות בטוח שהוצאתי גם זוגי וגם אי-זוגי אני צריך קודם להוציא את כל הכרטיסיות הקיימות מסוג מסוים (זוגי/אי-זוגי) ולכן רק אם היתה נתונה החלוקה הפנימית של הכרטיסיות לזוגי/אי-זוגי היינו יכולים לפתור את התרגיל.

Anonymous:

אההה סבבה תודה

Anonymous:

.

Anonymous:

לא הבנתי. לדעתי אין טעות בניסוח השאלה. הגעתי ישר לתשובה 4 כיוון ש- לא ידעתי איך הכרטיסיות ממוספרות וזה שיש את הנתון "בסל יש יותר משלוש כרטיסיות" זה לא נתון שעוזר לי במיוחד, לא עוזר בכלל! ניקח מצב קיצון אך בהחלט אפשרי- יש לי X כרטיסיות אך מי אמר שאפילו אחת מהן ממוספרת במספר זוגי?? אולי כולן אי- זוגיות..

Anonymous:

אכן אין טעות. שימי לב שמדובר בדיון שהתקיים לפני יותר משנה. מאז כבר תוקנה הטעות.