פורום אוקיי. ארכיון.
תרגיל 44
Anonymous:
לא מובן לי איך אני לחשב את משקל הפטריות היבשות
Anonymous:
יש לנו 44 ק"ג פטריות יבשות.
מתוך זה, רק 10% (דהיינו 4.4 ק"ג) מהווים "חומר יבש" - כל השאר זה מים. [ניתן לחשוב על ספוג עם מים. בשלב הראשוני המים מהווים 90% מהמשקל, אחרי הייבוש - רק 12%. הספוג עצמו לא משתנה.].
אחרי הייבוש, אותו חומר יבש (4.4 ק"ג, ללא שינוי) מהווה כבר 88% מהמשקל הכללי (היות והמים מהווים רק 12%).
אם הבנו את זה - נשאר לחשב כמה זה 100%, אם 88% זה 4.4.
חשוב לציין, שאת שתי התשובות הראשונות ניתן לפסול באופן מיידי - התשובה חייבת להיות גדולה מ-4.4.
Anonymous:
שאלה לא נעימה בכלל,יש לך אולי פתרון אחר,עבודה דרך התשובות?
לא הבנתי בכלל גם את ההסבר,תודה.
Anonymous:
וחוץ מזה לא הבנתי את השאלה שלהם בכלל מה משקל הפטריות היבשות שאפשר להכין מ-44 ק"ג פטריות טריות?
מבחינה הגיונית לא הבנתי את השאלה
Anonymous:
באמת לא נעים אבל ננסה בכל זאת.
ראשית נשים לב שבפטריות טריות כמעט הכל מים - 90%.
לכן מתוך 44 ק"ג רק 10% הן פטריות ממש, כלומר 4.4 ק"ג פטריות הם הפרי יבש לגמרי ללא טיפה אחת של מים.
אמנם, גם בפטריות יבשות יש מעט מים - 12%.
לכן משקל הפטריות היבשות צריך להיות מעט יותר מ-4.4.
את תשובות (1), ו-(2) ניתן לפסול כבר בשלב זה.
מתוך הפטריות היבשות 12% הן מים, כלומר סדר גודל של 10% בערך.
כלומר בערך 10% ביחס ל-4.4 שהם 0.44.
אם נוסיף ל-4.4 בערך 0.44 נקבל בערך 5.
לכן רלוונטית רק תשובה (4), תשובה (3) גדולה מידי.
זהו פתרון של "בערך", אבל הוא חשוב כי הוא נותן לנו אינטואיציה טובה להבנת התרגיל ומאפשר בחירת התשובה הנכונה.
הפתרון המדויק ניתן למצוא בתגובה הקודמת.
Anonymous:
לגבי המשמעות ההגיונית של השאלה:
בידינו פירות טריים המורכבים מפרי-נקי ומים.
לדוגמה ענבים, רוב הענב הטרי מורכב ממים, רק מעט ממנו הוא פרי-נקי.
תהליך ההפיכה של פרי טרי לפרי יבש כולל איבוד של רוב המים, אבל לא של כל המים.
הפרי היבש רובו הוא פרי-נקי ומיעוטו מים.
בדוגמת הענבים, ענבים יבשים הם צימוקים. צימוקים רובם הוא פרי-נקי, ורק מעט מהם מים.
בשאלה זו יחסי המים והפרי הנקי בפירות טריים הם 90% מים מול 10% פרי נקי, ובפרי היב היחסים הם 12% מים מול 88% פרי-נקי.
לגבי דרך הפיתרון התרגילי - ראו בתגובות הקודמות.