השאירו את הפרטים ונתקשר

ליצור איתנו קשר

איך לשפר כתב יד

עט כתיבה עם נוצות

עט כתיבה

כתב יד הפך לגורם חשוב ואף לעתים מכריע, בקרב הנבחנים במבחן פסיכומטרי. הפרק הפותח של הבחינה – מטלת הכתיבה – נכתב על-ידי מועמדים בכתב יד. במקרים קיצוניים, כשכתב היד איננו קריא בעליל, הפרק עלול להיפסל ולא יינתן ציון בגינו (הציון עבור מטלת הכתיבה מהווה 25% מסך כל הציון בפרק המילולי בפסיכומטרי).

אנחנו מניחים, כי גם כשכתב היד קריא אך מאוד קשה להבנה, ההשלכות לכך על הציון עלולות להיות שליליות. הרי המעריכים של המכון הארצי בודקים מאות חיבורים. סביר כי גם אם שני חיבורים כוללים את אותו המלל מילה במילה, החיבור שנכתב בכתב יד קריא הופך את החיבור לידידותי למעריך ובהיותו כזה עשוי לגרוף יותר נקודות.

נבחנים רבים מניחים, כי לא ניתן לשפר את כתב היד. אמנם מחלקת המחקר של רשת או.קיי. פיתחה שיטות ותרגילים לשיפור כתב היד. ברשימה קצרה זו נביא חלק מהמלצות המומחים.
ובכן:

הוראות כלליות.

1. ראשית דמיינו, כיצד הייתם רוצים שכתב ידכם ייראה. בחנו גופני מחשב שונים, עיינו בכתב ידם של סופרים או אנשי תרבות ובחרו את אלה שאהבתם.
2. רכשו מחברת שורות נוחה וכלי כתיבה נוח. בהתחלה עליכם לבחור כל כלי כתיבה ובלבד שיהיה הנוח ביותר: עפרון, עט עבה, עט דק, טוש. לאחר התנסות מספקת עברו לכתיבה בעפרון שמסומן "2HB" כי זהו הכלי שלכם בבחינה הפסיכומטרית.
3. התנסו בכתיבת אותיות ומילים קודם המעבר לכתיבת משפטים. כאשר תראו כי הצלחתם לעצב מילים בצורות נוחות לקריאה ויפות, עברו לכתיבת משפטים.
4. בקשו מאדם, שכתב ידו אהבתם, לכתוב קטע טקסט ארוך על דף נייר. נסו לשכתב את הטקסט למחברת שלכם, תוך שיעתוק אותיות ושמירה על עיצובן. ניתן גם לעקוב את האותיות עם עפרון הישר על הדף המקורי (עדיף לצלם אותו, כדי שתוכלו לבצע את התרגיל מספר פעמים).

עצות שימושיות.

1. השתדלו לא ללחוץ יתר על המידה על העפרון בעת הכתיבה.
2. אל תתעצלו: תתרגלו בכל עת פנויה. ככל שתשקיעו יותר בתרגול, כך התוצאה תהיה טובה יותר.
3. נהלו יומן אישי, בדומה להודעות שלבטח הנכם משאירים ברשתות חברתיות – אך נהלו אותו על הנייר, כתבו בו כל יום והקפידו על כתב יד קריא וברור.

בהצלחה בבחינה!

© כל הזכויות שמורות לאו.קיי. פסיכומטרי

לחזרה לעמוד חיבור בפסיכומטרי

לפרטים נוספים והרשמה

 

לפרטים והרשמה ניתן לפנות ל 1-800-650-700 או השאירו את פרטיכם ונציג יחזור אליכם בהקדם:

  1. (שדה חובה)
  2. (שדה חובה)
  3. (נא להכניס דוא"ל תקין)
  4. (שדה חובה)
 

 

נושאים נוספים הקשורים למטלת הכתיבה

סימון וי

סגנון כתיבה אקדמי


סימון וי

שגיאות נפוצות בכתיבה אקדמית


סימון וי

יסודות חשיבה ביקורתית


סימון וי

זיהוי רעיון מרכזי


סימון וי

שגיאות נפוצות בהגדרת רעיון מרכזי


סימון וי

ממד הלשון: מה בודקים במטלת הכתיבה?